Online focus forward programma module 1

Welkom

Module 1: Jouw verhaal

Welkom bij de eerste module: jouw verhaal!

We beginnen in deze module met JOU.

Als allereerste stap gaan we reflecteren op hoe het nu verloopt, waar je energielekken zitten en hoe we dit gaan ombuigen.

Alles begint bij bewustwording. We gaan duidelijk in kaart brengen wat we willen bereiken voor aankomende tijd.

Het is belangrijk om een objectieve kijk op je huidige situatie te hebben.


Simon Sinek heeft jarenlang onderzoek gedaan naar organisaties vanuit de vraag: hoe kan het dat het ene bedrijf wel succesvol is en het andere bedrijf niet? 

 

Hij ontdekte dat succesvolle organisaties op een andere manier communiceren met hun doelgroep. Veel bedrijven vertellen enkel wat ze doen en hoe ze het doen. De meest succesvolle bedrijven vertellen ook wat ze doen en hoe ze het doen, maar éérst vertellen ze waarom ze het doen.

In het filmpje hieronder legt Simon Sinek het zelf verder uit.

Belangrijkste learnings uit module 1

 • Om een succesvol bedrijf te bouwen zijn twee verhalen cruciaal.
  1. Het verhaal wat jij jezelf vertelt, oftewel je gedachten, en
  2. Het verhaal wat je de buitenwereld vertelt.

 • Stel jezelf regelmatig vragen en reflecteer!

 • De drie elementen voor het bouwen van een succesvol bedrijf zijn energie, mindset en strategie. Vooral die eerste twee zijn belangrijk. Als die op orde zijn, dan is een succesvolle strategie daar bijna een logisch gevolg van.

 • Onthoud goed: 80% voor jou is 140% voor een ander. Hoe langer jij blijft perfectioneren, hoe minder snel iemand geholpen wordt. En hoe langer je ergens mee bezig bent, hoe minder goed het vaak wordt.

 • Mensen kopen WAAROM je iets doet. Mensen kopen niet meer alleen producten en diensten. Ze kopen verhalen, visies en relaties. Vergeet dus niet om te delen waarom jij doet wat je doet. Vanuit welke gebeurtenis(sen) is jouw missie ontstaan? En wat wil je ermee bereiken?

 • Om jouw doelgroep een koopbesluit te laten nemen, is het belangrijk dat ze een connectie voelen met jou. De elementen waarop mensen met elkaar connecten zijn herkomst, taal, taalgebruik, gebeurtenissen, energie, interesses, pijn en humor.

 • Neem je verantwoordelijkheid voor de dingen die niet goed zijn gegaan. Verzin geen excuses waarom dingen zo zijn gegaan. Alleen jij bent degene die de situatie kunt veranderen en jij maakt je eigen besluiten. Wanneer je niet tevreden bent met de situatie ben jij degene die dit kan veranderen.

Wees trots en blij met de dingen die goed zijn gegaan het afgelopen jaar. Dit zijn jouw verdienste!

In de volgende module gaan we bekijken hoe bewust je omgaat met jouw kostbare tijd.