Minder overweldigd voelen? 4 tips waarvan één goud waard is! | Sarah De Groof

Minder overweldigd voelen? 4 tips waarvan één goud waard is!

Minder overweldigd voelen? 4 tips waarvan één goud waard is!

​Is je to do lijst van één dag langer dan het boodschappenlijstje van je oma? Je zou voor minder opzoeken hoe je je minder overweldigd voelt.Zo’n to do lijst kan je als ondernemer hélemaal gek maken. Je wordt overdonderd door allerlei taken én ideeën in je hoofd.Dan doe je te veel, dan doe je plots te weinig omdat je nood hebt aan ontspanning. Dan doe je weer teveel want je haalt je deadlines niet…Vaak is er geen balans! Dus aan dat overweldigd gevoel moet je aan werken.

1. Dit is waarom je overdonderd wordt…

Als eerste is het goed om te weten hoe het komt dat je steeds wordt overweldigd. Je bent ambitieus. Punt. Je bent gedreven, je gaat er 200% voor, en het liefste ben je met tien dingen tegelijk bezig. Je vindt het ten slotte ook allemaal even waard om mee aan de slag te gaan.Eerst presteren en dan leven. Dat denk je hé? De tijd vliegt. Maar de zon komt morgen toch weer op? Dus denk ook even aan jezelf.

2. Maak prioritaire keuzes

Je lijst met taken mag dan wel zo lang zijn, maar als je de taken niet op je geplande dag afrondt, word je net overdonderd met allerlei gedachten.Maak dus de juiste keuze!Welke taken moet je doen én welke kunnen wachten tot morgen? Je hebt maar twee handen. Al de rest doe je met een overweldigd hoofd…

3. Verander je focus!

Wellicht focus je je op je eindbestemming. Op je doel. En hoe het gaat zijn als je…Verander je focus naar de reis die je aflegt! En hoe de weg naar je bestemming verloopt. Met veel plezier én ontspanning. En tussendoor voldoende rust én pauzes.Wat heb je aan je bestemming als je de weg ernaartoe niet leuk ervaart?Haast je niet. Doe alles op z’n tijd. Geniet van elk moment waarin je werkt aan groei en ontwikkeling. Op deze manier vind je een balans tussen ‘hard werken’ en ‘weinig werken’ en staat het woord “overweldigd” zelfs niet meer in je woordenboek.Je focus verander je ook door je volledige dagplanning te herstructureren zodat je tijdens het behalen van je doel toch van iedere dag geniet…Download dus nu je gratis dagplanner en geniet van je ondernemersreis.

4. Maak je hoofd leeg met de gouden tip

Je bent op een familiefeest, iets drinken met vrienden, het maakt niet uit. Je bent in elk geval niet met je werk bezig. Alé, fysiek. Mentaal schiet je ineens iets geweldigs te binnen.Natuurlijk wil je het niet vergeten en werk je je plannetje stiekem in je hoofd uit. Dat is het moment waarop je overdonderd wordt. Je bevindt je fysiek nog wel in het ‘hier en nu’, maar mentaal zit je op één of ander roze wolkje. ’t Is heel normaal om met je werk bezig te zijn, en zéker als ondernemer! Daar hoef jij je dus geen zorgen over te maken. Wel leren loslaten hé. “Mijn gedachten loslaten? En mijn idee dan?”

De gouden tip:

Je hebt altijd wel een Gsm-toestel bij je waar je notities inzet. Schrijf alles wat er in je hoofd rondspookt op en clean your mind. Je hebt het opgeschreven, dus vergeten doe je niet. Pas wanneer je terug werkt, haal je je notities boven om het verder uit te werken. Het lijkt een kleine tip, maar als je het test, ervaar je pas écht het verschil! Noteer het op je eigen voorgemaakte notepad die je hier gratis kan downloaden.

​Liefs,

Sarah