Perfecte ochtendroutine? 5 gouden tips : | Sarah De Groof

Perfecte ochtendroutine? 5 gouden tips :

activity-adolescent-carefree-347135

Ik heb sinds kort een nieuw ochtendroutine en ik merk dat ik hierdoor direct productief ben en meer focus heb. Of ik nu veel of weinig heb geslapen, ik probeer echt vol te houden. En het werkt prima voor mij!

In mijn werk als succescoach help ik dus ook graag om jou naar een hoger level, plan te tillen. Vandaar dat ik met veel plezier tips met jouw deel.

Het onderwerp ochtendroutine is iets waar ik vaak op uit kom als ik opzoek werk doe over succesvolle mensen. Zij behalen positieve resultaten uit hun ochtendroutine. Denk dan aan Oprah Winfrey, Tonny Robins, Bill Gates, Will Smith enzVaak leiden mensen een gemiddeld leven en willen ze graag meer ; meer succes, meer geld , betere relatie , gezonder leven,… enz 

Maar vaak doen we onbewust niets. De tijd vliegt voorbij en vaak staan we niet meer stil of we wel doelgericht bezig zijn

 Hoe komt dat nu toch ?

Totale verantwoordelijkheid

Ik ben van mening dat je om te beginnen totale verantwoordelijkheid moet nemen voor elk aspect van je leven. Bepaal voor jezelf wat het meest belangrijke voor je is. Bouw je leven en je carrière daar omheen. Totale verantwoordelijkheid is dus dat jij zelf bepaalt en dat jij jezelf inzet zodat je bepaalde aspecten in je leven kan verbeteren.

Herbekijk je ochtend

Om doelgericht aan de slag te gaan met wat dan ook is het aangeraden om meteen s ochtends als je opstaat je bewust te worden en een routine in te plannen. Het is belangrijk voor je gaat slapen om dan al een positieve mindset te creëren over de volgende ochtend. Je moet je verheugen op de ochtend die komt.

Net zoals je op reis vertrekt. Dat gevoel willen we allemaal elke dag. Probeer dus een routine voor jezelf te maken dat wanneer je wakker wordt je mindset posititief is dat je telkens beseft hoeveel je die dag kunt bereiken.– wat gaat het je dan opleveren op termijnEr is geen “one size fits all” ochtendroutine.

Probeer voor jezelf een routine te creëren dat zinvol is en bij je past. Sommige mensen hebben weinig tijd nodig andere hebben veel tijd nodig Beiden zijn goed, omdat het per persoon verschilt wat past.

Probeer om tijd vrij te maken voor dingen die je als persoon doen groeien. Of het nu sporten, lezen of mediteren of iets anders, dat moet je voor jezelf beslissen.

Waar doe je het voor?

Besluit wat jij nodig hebt om geordend aan je dag te beginnenWaar veel mensen zich niet van bewust zijn is dat een ochtendroutine een systeem is. En als je dat systeem goed neerzet en perfectioneert, haal je er het meeste uit. Ik ga je niet aanraden om elke ochtend een half uur yoga te doen of kracht trainingen, want niet iedereen wordt hier effectiever van.

Bepaal dus wat je nodig hebt om daar te komen waar je wil zijn en of dat jij hiervoor tijd wilt maken of dat je het liefst zo snel mogelijk de deur uit bent. Hoe je je routine wilt invullen EN hoe belangrijk het is voor jou, dat beslis je helemaal zelf. Iedereen moet kijken en voelen welke manier er het beste bij hem of haar past.

Ik heb mijn routine aangepast omdat ik het verlangen heb om te blijven groeien en ik ook gewoon steeds beter en beter wil worden in het trainen van mijn mindset. Ik gebruik hiervoor als hulpmiddel de Succes&Goal planner.

Deadlines

Het is handig om deadlines of tijdvakken in te stellen. Ik luister bijvoorbeeld elke ochtend naar de radio onder de douche en wanner het nieuwsbericht van 7 uur start dan is dat mijn teken om eruit te komen. klinkt misschien wel streng voor de ochtend en ik kan mij zo voorstellen dat je daar dan nog geen zin in hebt. Maar het is wel efficiënt.

Want… Routine werkt alleen als het routine is.

Stel voor jezelf werkende en realistische tijdvakken in zodat je nooit andere dingen hoeft te schrappen uit je routine. Je Kan beter te veel tijd uitrekenen. Als er iets uitloopt dan heb je minder stress dus reen liever wat meer ruimte uit.

Doelen stellen

Ik word met meer energie wakker. Ik voel me dus gelukkiger, gezonder en productiever. Door doelen te stellen kan ik nu met veel meer energie en enthousiasme me richten op mijn werk en op alle taken die ik die dag moet uitvoeren.

Mocht je niet goed weten wat jou doelen zijn of hoe je zo een routine start mag je altijd een gratis gesprek aanvragen via
<< https://sarahdegroof.be/focus-sessie >>

Tijdens zo een gesprek ontdekken we meteen wat je moet doen als eerste actiepunt.

Ga er voor!

Liefs,

Sarah