Start je week met FOCUS... | Sarah De Groof

Start je week met FOCUS…

Start je week goed

Klaar voor deze nieuwe werkweek?

Weer vijf dagen gas geven en het onderste uit de kan halen?

Toch komt het vaak voor dat je terugkijkt op je week en enigszins teleurgesteld bent. 


Teleurgesteld omdat bepaalde doelen niet gehaald zijn of omdat je niet zo succesvol was als gehoopt. 

Om je week tot een succes te maken, zal je zelf ook succesvol moeten zijn. 

Wat belangrijk is te weten, is het feit dat succes niet gewoon komt aanwaaien. Om succesvol te zijn zal je het een en ander moeten aanpassen. 

Met onderstaande tips kun je zonder al te veel moeite een hele nieuwe benaderingswijze hanteren en zal je merken dat bepaalde zaken beter lopen dan voorheen.

1. Stel doelen voor komende dagen.

Gebruik je maandag om orde op zaken te stellen. Maak een overzicht van alles wat je nog moet doen en zorg dat je een lijst met concrete taken en doelen hebt zodat je met meer focus te werk gaat en meer bereikt. Door een praktische lijst te maken verzeker je alvast dat je productiviteit de komende week hoog zal zijn. Vraag jezelf bij ieder taak af wat de ideale uitkomst van deze taak is, en wat de volgende concrete stap richting dit doel is. Misschien kun je één van je doelen vandaag al bereiken? Dat zou een mooi begin van de week zijn!

2. Van uitstel komt afstel. 

Van afwachten komt.. niets. Wanneer jij denkt dat het moment daar is om een bepaalde stap te nemen, neem die stap dan gewoon. Risico’s zouden geen risico’s heten als de uitkomst zeker was. Alleen als je een sprong in het diepe neemt kun je erachter komen wat de werkelijke potentie van je plannen is.

3. Zeg af en toe ook ‘nee’.

Wanneer jij overal ja op zegt, brengt dit vroeg of laat een hoop stress met zich mee. De tijd die jij in een dag kunt stoppen is toch echt beperkt tot 24 uur – en dan moet je ook nog genoeg slaap hebben. Het heeft dus geen zin om jezelf te overladen met werk, beloftes en verantwoordelijkheden. Je kunt veel beter een beperkt aantal zaken heel goed doen, dan heel veel zaken redelijk tot slecht.

4. Wees niet perfect, maar wel consequent.

Je bouwt je nieuwe gewoonte niet op door elke dag perfect te werken, maar wel door elke dag te werken. Het is belangrijker dat je iedere ochtend aan een belangrijke taak begint dan dat die taak echt helemaal afgerond wordt. Zo leer je jezelf de gewoonte aan. En van die gewoonte profiteer je de rest van je week, leven.

5. Schep orde in de chaos

Zorg dat je wat nuttigs uit je handen krijgt waar je trots op kunt zijn, dan begin je je week met een gezonde boost in je.  Ben je toe aan een nieuwe routine die draait om blijdschap en voldoening? Geen extreem gedoe. Gewoon veranderen in kleine, haalbare stappen?

Wist je dat ik je tijdens een VIP dag help met meer structuur, een planning dat werkt zodat je efficiëntere werkuren gaat creëren? 

👉🏼Je gaat een systeem voor jezelf maken dat perfect bij jou past. 

👉🏼Je persoonlijke én werkgerelateerde productiviteit gaat na deze dag stijgen.

👉🏼Je hoeft niet langer door te werken om je werk gedaan te krijgen.

👉🏼Je hebt meer controle en meer overzicht na de VIP dag. 

👉🏼Je stress neemt af en hebt meer tijd voor de dingen die je graag doet. 

👉🏼 je maakt vergoed komaf met chaos.

✅Ik ga persoonlijk met je mee kijken hoe we je productiviteit kunnen verhogen. Zo kun jij meteen je business laten groeien. 

✅Je krijgt er 1op1 tips over hoe je meer focus voor jezelf kunt creëren & baas kunt worden over je tijd. 

Ik wens je een fijne en productieve week toe!

Sarah