Tips om je voornemens waar te maken | Sarah De Groof

Tips om je voornemens waar te maken

tips-om-je-goede-voornemens-waar-te-maken
Goede voornemens 

Misschien heb je een eigen bedrijf en is je nieuwe voornemen om je bedrijf te laten groeien? Of wil je graag één extra klant per week erbij hebben? Of wil je meer tijd voor jezelf, meer bewegen,…

Wat je voornemens ook zijn het behalen ervan is niet altijd zo makkelijk dan gezegd.

Nu we richting het nieuwe jaar gaan is het hoogtijd om na te denken over onze goede voornemens. Het is ook een goede tijd om te reflecteren hoe je jaar geweest is en hoe je het volgend jaar nog beter kunt gaan doen.

Nieuwe doelen stellen hoort er dus bij. Helaas slagen we er meestal niet in om deze voornemens te behouden en sneuvelen ze al halfweg januari. 

In deze blog deel ik graag 3 tips over hoe je jouw goede voornemens nu wél echt waarmaakt. 

Tip 1: De reden van jouw goede voornemens

Wat is jouw waarom? Waarom maak je jouw voornemens? Wat nieuws wil je invoeren en wat ouds wil je loslaten? Wat stel jij jaar op jaar uit? 

Vaak heb je een hele lijst aan voornemens, maar zie je al bij het opnoemen van de lijst door de bomen het bos niet meer..

Meestal stel je goede voornemens over iets wat je écht graag wilt, en wanneer je hier dan een concreet doel van maakt creëer je zin om aan de slag gaan en om dat doel zo snel mogelijk te bereiken.

Daarom is het stellen van concrete doelen zeer belangrijk. Als je een doel stelt geeft dat je richting én focus. Je weet dan precies wat je wel of niet bereiken.

Doelen stellen is ook enorm motiverend en het maakt je zelfs ambitieus. Een doel kan je enorm motiveren om aan de slag te gaan. Maar als je je voornemens niet omzet naar concrete doelen die niet duidelijk zijn, dan is het gemakkelijk om snel te zeggen: ‘het lukt me niet’ of ‘ ‘ik denk dat ik het wel heb gehaald’ of …

Tip 2: Pas een methode toe

Hoe beter je doelen onderbouwd zijn, hoe makkelijker het voor je zal zijn om ze te halen. Vaak nemen we niet voldoende tijd om doelen te stellen omdat we het te druk hebben en er geen tijd voor vrijmaken.

Door juist doelen te stellen ga je een laserfocus creëren en kan je gericht reflecteren en analyseren. Laat dat nu net heel belangrijke peilers zijn binnen een onderneming.

Benieuwd welke methode ik toepas? Doe dan mee met de cursus doelen stellen & écht bereiken en zet jouw goede voornemens om naar killer goals!

Tip 3: Zorg voor een plan

Een doel zonder plan blijft een droom. Hier gaat het vaak mis. Zorg dat je stap voor stap weet wat je moet doen om je goede voornemens te bereiken. Alleen het verkondigen en het vervolgens laten verwateren zodat je er uiteindelijk niets mee doet is echt zonde!

Zorg ervoor dat je een plan opstelt met wat je goede voornemens zijn, welke stappen je ervoor moet zetten, welke mensen je erbij kunnen helpen, wat je ervoor nodig hebt,… 

Ik wens je in ieder geval een zeer bijzonder productief nieuw jaar toe! 


Liefs,

Sarah