Online focus forward programma module 5

Welkom

Module 5: Planning

Plannen is de basis voor een rustig en succesvol leven!

In deze module leer ik je hoe je met een juiste planning écht van je dromen werkelijkheid gaat maken en een mooie balans voor jezelf creëert.

We hebben onze ‘waarom’ en ‘motivatie’ al helder dus de volgende stap is aan de slag gaan en ervoor zorgen dat je elke week daadwerkelijk aan je plannen en planning werkt. 

Maar hoe vul je nu op een logische en haalbare manier je planning in?

Wél ik vertel je er alles over in onderstaande video’s. 

Video 1

Waarom is een planning belangrijk? 


Video 2

In deze video geef ik je 10 stappen om tot een goede planning te komen. Ik vertel je er hoe ik mijn weekplanning tot stand laat komen.
Je kan hier inspiratie, tips & tricks uit halen voor jouw eigen weekplanning. 

 


Video 3

In deze video vertel ik je de meest voorkomende fouten tijdens het opstellen van een planning. 


Video 4

Bekijk de video hieronder als extra verduidelijking van de opdrachten. 

Belangrijkste learnings uit module 5

  • Of je nu aan het begin van jouw bedrijfscarrière ladder staat of al jaren bezig bent, een jaarplan is een échte 􏰊gamechanger.

  • Door een jaarplanning in te vullen maak je een commitment naar jezelf. Namelijk het uitvoeren. Je kunt nog zoveel plannen hebben, als je ze niet concreet maakt, gebeurt er niets.

  • Kies een passend hulpmiddel. Noteer de momenten dat je vrij hebt als allereerste in je agenda of het gekozen hulpmiddel. Neem je prioriteitenlijst en doelen erbij! Bepaal wat je per jaar, kwartaal, maand en per week gaat doen.  Kies een strategie. Plan indien mogelijk met tijdsblokken. Bekijk regelmatig wat er écht prioriteit heeft. Voorzie voldoende vrije ruimte voor onverwachte taken en situaties. Bekijk en maak je planning maandelijks, wekelijks of dagelijks op een vast moment. 

  • Plannen levert je tijd op omdat je zoveel efficiënter gaat werken, maar ook omdat je kritischer wordt op waar je je tijd aan besteed en ook eens neen leert te zeggen. Je hebt geen ruis meer in je hoofd omdat alles netjes en overzichtelijk in je planning staat. Het is zoveel rustiger en relaxter een goede planning te hebben.


Hoe beter jij wordt in het gebruik van je agenda, hoe meer concentratie en focus je krijgt om de dingen op te pakken die er voor jou of voor je functie echt toe doen.

Vind je het ontwikkelen van een goede basis te belangrijk om het helemaal zelf te doen? Of worstel je met een aantal dingen?
Laat het me weten onderaan in het contactformulier en ik kijk graag met je mee.

Houdt er iets je  tegen om actie te nemen?

Neem gerust contact met me op als er iets is waarmee je denkt dat ik je kan helpen.