Hoe van je dromen concrete doelen maken | Sarah De Groof

Hoe van je dromen concrete doelen maken

hoe-doelen-bereiken-

Hoe stel je concrete doelen op?

Concrete doelen opstellen? Het is niet vanzelfsprekend dat je als ondernemer weet hoe je dit aanpakt.

Je wilt misschien graag vooruit en iets houdt je tegen. Als gepassioneerde ondernemer, wil je wel, alleen weet je niet altijd goed hoe. Het plan wat al een hele tijd op je to do lijstje staat, blijkt maar niet te lukken.

Je droom achterna gaan lijkt wel simpeler gezegd dan gedaan hé?Toch kan ook jij je dromen omzetten in doelen en er écht voor gaan.Het doel van deze blog is om je obstakels te beschouwen als het begin van je succes!

Zoom uit!

Als ondernemer moet je af en toe uitzoomen op je business en je organisatie vanuit een ander perspectief bekijken.

Jaar en dag bevind je je in dezelfde dagelijkse activiteiten. Het is logisch dat je bepaalde dingen zoals obstakels niet ziet.

Sta open voor dingen die je perspectief  zullen veranderen zoals een gratis focus sessie waardoor je nieuwe inzichten krijgt.

Obstakels heb je nodig

De reden waarom je deze blog leest, is omdat je ergens mee zit of je wil graag verandering in je leven. Je hebt hier en daar weleens een poging gedaan maar het lukte je niet.

Het is goed dat je je al bewust bent van een struikelblok op je pad. Alleen door te beseffen dat er een struikelblok is , kan je het ook daadwerkelijk aanpakken.

Stel je voor? Een leven zonder obstakels? Hoe ga je dan nog vooruit?

Steve Jobs en zijn obstakels!

Steve Jobs, de grote uitvinder van ‘Apple’, heeft een zwaar leven achter de rug, én toch zo succesvol? Steve zocht continu naar manieren om zijn obstakels om te zetten in kansen!

Hij hield een toespraak voor de afgestudeerde van de ‘Stanford University’ en onthulde dat hij nooit zijn universiteit had afgemaakt, én dus ook geen diploma in handen had.

Na meningsverschillen stapte Steve uit zijn eigen bedrijf  Apple.In zijn toespraak zei hij: “Ik zag het toen niet, maar het bleek dat het ontslag bij Apple het beste was dat me ooit was overkomen.”

Wat hij deed?

Steve veranderde dit obstakel in een mogelijkheid en richtte zichzelf op twee andere succesvolle ondernemingen. Toch keerde hij terug naar Apple om het nóg groter te maken dan ooit met de iPod. En het is hem gelukt, niks hield hem nog tegen.

Jammer genoeg kreeg Jobs kanker. Toch presteerde hij, ondanks alle spanningen in zijn leven. Zijn mislukkingen leidden tot succes. Dit omdat hij zijn obstakels wist om te zetten in doelen.

Wat is jouw obstakel?

Je krijgt de vraag: “Hoe zie je jezelf over enkele jaren?”

Je hebt geen flauw idee wat je op deze vraag moet antwoorden.

Je ervaart obstakels op je pad, die je niet kent. Je kan ze dus ook niet oplossen, met als gevolg: geen idee wat je toekomst je brengt.

Eerst je obstakels, dan je oplossing! En zo komen we bij het volgende

Concrete doelen opstellen doe je door obstakels te herkennen!

Je bent niet alleen. In tegendeel, elke ondernemer ervaart obstakels doorheen zijn succes. De kunst hiervan is om ze te herkennen.

Als je weet waardoor je je actie uitstelt, ga je er écht aan kunnen werken en voor je dromen gaan! Laat het niet gebeuren, maar zie het als een opportuniteit, net zoals Steve Jobs dat zag.

Pak je obstakel snel aan én zet ze om in doelen.

Ik leg je HOE je dit moet doen stap voor stap uit tijdens de training ‘Doelen stellen en écht bereiken.’

Kijk niet naar hen…

” Rondom je zijn de mensen zó succesvol. Ze snappen het hele businessgebeuren tot in detail en gaan er niet 100% maar 200% voor. En jij? Je staat daar te kijken en snapt écht niet hoe ze het doen.

Staar je niet blind op andermans succes. In de plaats daarvan, leg je focus op je eigen succes. Denk je nu: “Welk succes?”

Wel…

Waar sta je nu? En waar stond je een jaar geleden? Of drie jaar geleden? Beschouw deze evolutie als jouw succes! Want jij bent diegene die dat voor elkaar kreeg. Geen ander mens!

Kijk naar jezelf en zet je eigen dromen om in doelen, ga ze vervolgens ook écht behalen! Iedereen doet het op zijn of haar eigen tempo.

Trouwens, wat denk je? Dat zij geen obstakels ervaren? Jawel. Ze doen er alleen iets mee!

Een concreet doel bereiken, je dromen waarmaken én omzetten in een actieplan, doe je hier tijdens de training doelen stellen & écht bereiken! 

Heb je vragen?

Reply dan hier dan zal ik je vraag persoonlijk beantwoorden.

Hopelijk heb ik  je kunnen inspireren.

Op jouw succes,

Sarah