5 tips voor meer plezier, productiviteit en ritme tijdens het thuiswerken! | Sarah De Groof

5 tips voor meer plezier, productiviteit en ritme tijdens het thuiswerken!

blog 5 tips bij het thuiswerken

Onzekerheid overheerst weer en voor sommigen is het werk al acuut tot stilstand gekomen. 

We hebben vrijwel niks in handen van wat er rond ons gebeurt, maar wel wat JIJ ermee doet. ⁣

Neen, makkelijk is het niet! ⁣

Zo kan het zijn dat je weer van je kantoor naar de keukentafel verhuist. En dat je van lunchen in je favoriete zaak terug zelf boterhammen moet smeren. 

Het is best wel weer even allemaal wennen. 

Maar met de volgende 5 tips tover je je huis overdag om tot kantoor, hou je ritme, productiviteit en het plezier er zoveel mogelijk in.

1. Begin de werkdag met een vaste routine en ritueel:

Structuur is je vriend bij het thuiswerken. Hanteer je een vast ochtend routine waarbij je bijvoorbeeld bepaalt wat je focus punten en doelen zijn voor de dag, dan ben je aan het eind van je werkdag echt vrij. Indien mogelijk maak je ook best een vast schema met wanneer je welke terugkerende taken gaat doen. 

2. Plan duidelijk je begin, einduur en pauzes in:

Plan zowel het startuur, einduur als het moment dat je graag een pauze neemt. Bij een goede dagstructuur horen duidelijke pauzes. Hier bedoel ik dus niet snel-snel achter je laptop lunchen, maar de laptop even dichtklappen en ruimte maken om te eten. Na een half uur ga je weer verder.

Beperk je niet tot die ene lunchpauze: neem ook een of twee keer een korte pauze om gewoon even recht te staan en uit het raam te kijken, een dansje te doen op je favoriete nummer, een beker thee te halen of een frisse neus te halen tijdens een korte. wandeling.

Die kleine momenten van beweging, hoe kort ook, zijn belangrijk om je fit te voelen. Laat je ’s avonds niet verleiden nog van alles af te gaan maken: morgen is er weer een dag, de avond is er voor privézaken. 


3. Elimineer afleidingen:

Leg je gsm aan de kant en zet het af en toe een periode op stil. Je kan je alarm zetten voor de momenten dat je jouw gsm wel checkt.

Als je kinderen thuis zijn of er is veel lawaai op de achtergrond dan kan je een headphone opzetten. 

Veel ouders maken nu slimme schema’s om de dag structuur te geven. Dat is geen overbodige luxe: door de dag op te delen in stukjes, weten de kinderen waar ze aan toe zijn én hebben jij en je partner duidelijkheid, houvast en focus!

4. Zorg voor een ontspannen sfeer:

Plaats bloemen of een plant voor je op je bureau/tafel. Steek een geurkaar aan, zet je favoriete achtergrond muziek op en zorg voor zoveel mogelijk daglicht. Met kleine dingen kun je het net even wat leuker en aangenamer maken op je geïmproviseerde werkplek. 


5. Zorg dat je jouw doelen helder en zichtbaar hebt:

Schrijf je doelen op en zorg dat je er altijd naar kijkt vanuit je werkplek. Dit zorgt voor extra motivatie. Wanneer je jezelf doelen stelt, zorg dan wel dat deze realistisch, meetbaar en haalbaar zijn. Wanneer je de lat voor jezelf te hoog legt, is er de kans dat je je motivatie verliest en dat je uiteindelijk zal opgeven groot. Maak je doelen dus behapbaar en helder. Zorg ervoor dat je focus gericht is op de kansen en mogelijkheden die er ook zijn.

Wil je graag killer goals stellen en deze ook daadwerkelijk gaan behalen? Volg dan nu de training doelen stellen & écht bereiken. Ik leg je er stap voor stap uit hoe je haalbare en heldere doelen kunt formuleren en waarmaken.

De training is mega praktisch, behapbaar en je kan meteen van start gaan. 

Met de juiste doelen, focus en planning kan je aan nieuwe projecten werken maar ook goed voor jezelf en de mensen rondom jou zorgen.

Als je graag persoonlijke tips wenst, niet weet weet hoe je een goede structuur, een vast schema of goed onderbouwde doelen kunt samenstellen?

Stuur dan een mail naar [email protected] 

Ik denk graag met je mee, waarover de vraag ook gaat..

Kijk vandaag vooruit naar wat je de komende maanden kan brengen en doen. ⁣
⁣⁣
Zorg extra goed voor jezelf en de hulpbehoevende.

Liefs,

Sarah